Leuk, gezellig, druk en toch ook wel vermoeiend!
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Linda & Wendy
25 November 2007 | Ghana, Kumasi
Gelukkig ging het al veel beter, want we hadden een druk programma!
Dinsdag zijn we dan eindelijk begonnen met verven. Zoals jullie op de foto’s kunnen zien, is de bovenkant zandkleurig geworden. Dit ging alleen niet helemaal zonder problemen, hoe kan het ook anders ;) Het begon al na een uurtje verven. We konden niet helemaal tot bovenaan de muren komen, ondanks dat wij al op (instabiele en wiebelige) bankjes stonden. Linda besloot daarom maar wat gammele plankjes op het instabiele, wiebelige bankje te leggen en daar op te gaan staan.. De rest kunnen jullie waarschijnlijk zelf wel invullen.. Maar waag het niet haar eigenwijs te noemen, want dat is zij namelijk totaal niet :p Wij zijn dinsdag wel lekker op geschoten, met hulp van 2 Ghanese geïmproviseerde schilders en onze ‘supervisor’; een oude man die ons erg op de zenuwen werkte. Was je ergens bezig, stond hij hevig te gebaren dat er ergens anders ook nog iets gedaan moest worden met de ondersteunende woorden ‘Hurry up! Get to work!’ Donderdag zouden we de laatste zandkleur op de muren smeren, tot wij erachter kwamen dat er water door de verf was gegooid. Hierdoor dekte de verf dus niet meer. Aangezien we sowieso niet genoeg hadden, hielden wij het na een uurtje al voor gezien die dag. Morgen dus vol goede moed weer verder met nieuwe verf en daarna de onderkant van het gebouw nog blauw schilderen. We gaan ons niet vervelen onze laatste week!
Woensdag zijn wij Kumasi in geweest. Slopende dag, maar zeker de moeite waard. We hebben een nieuw visum aangevraagd, geld opgenomen om te kunnen reizen, cadeautjes voor onze surprises gekocht (jaja, wij doen ook aan Sinterklaas :D) en alvast afscheidscadeautjes voor het gezin gevonden. Helemaal goed!
Vrijdag was het dan eindelijk zover: de sportdag! Het was geweldig! We hadden allemaal een geel Good Work Ghana shirt gekregen. Om op te vallen tussen alle geel met blauwe uniformen.. Uh tja, foutje?! Lekker de hele dag oer Hollandse spelletjes gedaan; spijkerpoepen, blikgooien, kegelen, penalty schieten, touwtrekken, eierlopen, zaklopen en skilopen. Aan het einde mocht ieder kind een cadeautje uitzoeken. We hadden de meest geweldige cadeaus; pennenblikken, sieraden, balletjes, glitterstiften, tassen.. Jongens liepen met een brede glimlach en een Barbie pennenblik of een roze fotolijstje weg. Super toch?! Maar wat helemaal bizar was, is dat de helft van de kinderen voor balpennen koos. Ach, iedereen was blij en had een gezellige dag gehad! ’s Avonds zijn wij nog lekker met zijn allen uit eten geweest. Ondanks dat niet iedereen kreeg wat hij/zij besteld had erg lekker en een mooie afsluiter van een leuke dag!
Gisteren zijn wij naar een houtbewerkingdorpje geweest. Ondertussen zijn wij experts in afdingen. Echt een leuke sport als je de juiste tegenstanders hebt! ;) Zij komen met een startprijs en vervolgens ga je een beetje heen en weer tot je bij je uiteindelijke prijs bent. Voor die prijs kunnen ze het dan vervolgens echt niet verkopen.. Tot je wegloopt! Voor ongeveer een kwart van de startprijs ben je uiteindelijk de trotse eigenaar van je spulletjes. (Wij verklappen natuurlijk nog niet wat wij gekocht hebben :p)
Aankomende week is als gezegd onze laatste week in Kokobeng. Toch wel heel erg jammer! Vanaf zaterdag gaan wij dan al reizen. Eerst richting het Noorden met Evy, waar wij naar Mole Park gaan (en hopelijk olifanten zien! :D) en vervolgens naar Kintampo waterfalls. Woensdag 5 december komen wij voor Sinterklaas nog een dagje terug naar Kumasi, om vervolgens echt afscheid te nemen van alle andere vrijwilligers, de bewoners van de compound en Yao & Marlieke. L De tijd gaat echt veel te snel! Donderdag 6 december vertrekken wij met Evy richting Cape Coast, van waaruit wij naar Kakum Park gaan om de touwbrugtocht te lopen en van waaruit wij een van de vele slavenforten zullen bezoeken. Zaterdag 8 december gaat Evy terug naar Kumasi. Dit is onze eerste dag van de in totaal 8 dagen in Green Turtle Lodge, een beachresort. Onze laatste 2 dagen in Ghana sluiten wij vervolgens af in Accra. En dan ‘moeten’ we alweer terug..
Voor nu nemen wij dus even afscheid van jullie. Geen idee wanneer wij weer een berichtje kunnen plaatsen.. Maar voor jullie het weten staan wij alweer voor jullie om live verslag uit te brengen van al onze ervaringen!
Kus, Wendy en Linda.
25 November 2007 - 13:18
Tom:
Als jullie terug komen, kunnen jullie ons huis ook wel komen schilderen, wat een talent zeg!!!!!!,veel succes met het verdere verloop, dikke knuffels, Tom -
25 November 2007 - 13:27
Mylene:
moest Bobby weten! Heeft het schuurtje geschilderd verf zat nog op zn hoofd en handen!! -
25 November 2007 - 13:42
P.S
Zo te zien kunnen de dames er ook wat van.
Weet wat je hebt gezegd Tom! Ik zou me nog maar even bedenken. -
25 November 2007 - 16:24
Rick:
Ziet erg goed georganiseerd uit die sportdag...jammer dat de stroom steeds uitvalt we verheugen ons weer op nieuwe verhalen...keep up the good work (ghana)
Groet Rick :):):) -
25 November 2007 - 17:40
Papa Mama En Inge:
Hoi lieve Linda & Wendy!
Wat een leuk verhaal weer om te lezen!:d
Wij wensen jullie een hele goede laatste week in Kokobeng toe, met een mooi afscheid!
Ook hopen wij dat het rondtrekken jullie zal bevallen en jullie mooie plekken zullen zien. We zijn nu al benieuwd naar de foto's!
Maar nog meer kijken wij uit wanneer jullie inderdaad live verslag uit kunnen brengen!
Veel plezier met de surprises, we horen wel hoe dat geweest is!
Nou, wij bellen nog even zometeen,
geniet ervan en heel veel plezier de laatste weekjes!:)
Dikke knuffels, papa mama en ingie
Pootje van Tommy en de konijntjes!
xxxx -
25 November 2007 - 18:18
Papa,mama En Inge:
Hallo dames
Nog even een klein berichtje. Omdat we niet weten of jullie volgende week nog in de gelegenheid zijn om op internet te gaan even het volgende. Heel veel plezier de laatste week in Kokobeng en geniet van jullie 2 weekjes vakantie. Wij wensen jullie ook alvast een heel goede reis terug naar ons koude kikkerlandje en wij zien jullie de 19e
Kijk goed uit, doe voorzichtig en pas goed op elkaar. Wij zijn trots op jullie en houden van jullie. Groetjes papa, mama en Inge -
25 November 2007 - 19:39
Oom Leo En Tante Nel:
Hoi Linda en Wendy
Weer een mooi verslag van jullie,wat doen jullie dat leuk met die kinderen.
zij zullen het wel missen als jullie weg zijn.Ook leuke fotos en mooi geschilderd
Veel geluk de laatste week,en fijne 2 vacantie weken.Pas goed op elkaar en doe voorzichtig.
Groetjes en Kusjes van ons
25 November 2007 - 19:54
Wendy:
Hoi meiden,
Ligt het nou aan mij of gaat de tijd ontzettend snel! Wat leuk trouwens dat jullie met Evy gaan reizen, daar heb ik 't nog vaak met haar over gehad toen ik nog in Ghana was. Jullie hebben echt leuke foto's en geweldige verhalen. Ik ben heel benieuwd hoe jullie 'reisgedeelte' gaat verlopen.
Heb al veel gehoord over de sportdag die TOP is verlopen. Bij het zien van de foto's komt de heimwee toch stiekum weer even boven. Morgen ga ik weer aan het werk, lesgeven, maar dan volgens Nederlandse begrippen. :)
Heel veel plezier nog!
groetjes
andere Wendy -
25 November 2007 - 20:13
Bob:
Hey meiden,
Wat een hoop leuke verhalen en foto's weer.! Altijd goed om te zien en te lezen!!
Maak er de laatste week in kokobeng wat moois van.! En geniet nog lekker.!!!
Dikke kus Bob -
26 November 2007 - 15:28
Mylene:
mochten jullie dit nog lezen, HEEl veel plezier nog en geniet nog fijn van de laatste drie weekjes daar. Voor je het weet staan jullie hier in het koude kikker landje weer voor ons. Veel liefs van ons allen. -
27 November 2007 - 20:27
San:
wenpen neem de telefoon nou eens op!! krijg je niet te pakken lijkt wel of je ver weg zit :)
nou ik hoop dat je mij nog kan bellen in de laatste 2 weken dat jullie aan het reizen zijn, heel veel plezier en pas op jullie zelf he! kus san -
27 November 2007 - 21:04
Linda:
hoi Linda wat een belevenissen allemaal je maakt zo heel wat mee je zal wel eens moe zijn met zo'n druk programma maar het is wel heel bijzonder en wat gaat de tijd snel he je gaat nu alweer aftellen endan nog even genieten van jullie vakantie en dan zit het er al weer op wij wensen jullie al vast een goede reis terug groetjes van oom Dick en tanteThea -
28 November 2007 - 08:56
Ria Rinus:
Hoi linda jullie hebben weer heel wat beleefd.
Eindelijk de school schilderen,eind resultaat vast heel mooi.
Niet meer (eigenwijs) zijn ,en op gammele plankjes klimmen !
Leuke speeldag voor de kids ,zag er leuk uit .
En nu op naar ontspanning,lekker even genieten.
We wensen jullie heel veel plezier ,en alvast n'' goede terug reis.
Nou meisjes de groetjes en tot in Nederland Doeiiiii
28 November 2007 - 18:12
Ome Cor En Tante Ada:
Hallo Linda en Wendy
Eindelijk weer een bericht van ons,hopen dat jullie het nog kunnen lezen.Zijn 2 weken op vakantie geweest en hoorden van Jo dat je malaria had. Lees net dat het gelukkig al weer beter gaat.Jullie hebben weer van alles meegemaakt en ook het schooltje nog geschilderd voordat jullie op safari gaan.Wat zullen de kindertjes jullie gaan missen en jullie leuke ideetjes en knutselwerkjes.We wensen jullie nog een leuke week in Kokobeng en heel veel plezier de laatste weken.
Groetjes en een dikke knuffel
Ome Cor en Tante Ada en tot 19 december xxxxxxxxxxx
29 November 2007 - 17:59
Mams:
Dag meisjes van mij,
Waarschijnlijk het laaste bericht dat jullie zullen ontvangen omdat jullie natuurlijk de hort op gaan. Deze week hebben jullie toch weer je best gedaan met verven, leuk doen en de sport dag. Ja , ja nu is het dan toch bijna afgelopen en wij kijken al uit naar 19 december!! Jullie zouden nog best een maandje willen blijven en dat is op zich natuurlijk heel positief en we zijn natuurlijk blij dat het zo ook is verlopen. Voor het thuisfront voelt het misschien toch wat anders. Maar dat kunnen jullie je wel voorstellen.toch????Geniet in iedergeval van de laaste twee weken en hou ons als dat kan toch een beetje op de hoogte.Nog veel plezier de 5 december,dat lijkt mij toch reuze leuk met al die vrijwilligers, sinterklazen op zijn afrikaans. De foto's zijn weer geweldig. Nou meisjes , ik hou van jullie , pas goed op elkaar en kom veilig weer terug naar het thuisfront. dikke kus van mamsie -
29 November 2007 - 19:35
Corrie En Jaap Veldt:
jullie hebben zo al heel wat meegemaakt zeg -
29 November 2007 - 19:53
Jaap En Corrie.:
er ging iets fout,ik wil even zeggen dat het allemaal weer geweldig nieuws was met mooie vidio's en foto,s, jullie kunnen er straks mooi en voldaan op terug kijken.gelukkig gaat het weer goed met je he linda,je bent een kanjer ,we wensen jullie nog veel plezier en voor de volgende week een hele goede reis. heel veel liefs van jaap en corrie veldt -
29 November 2007 - 20:55
Anna (mkd):
he wendy en linda,
prachtig om te lezen. wens jullie nog een hele mooi laatste week in kokobeng.
groet, anna -
30 November 2007 - 14:30
Mylene:
Zo lieverds, dat was het dan nu begint het aftellen pas echt. Hoop dat het niet te emotioneel was afscheid van Kokobeng.
Geniet van jullie rondreis en we verheugen ons op 19 december om jullie weer te zien. Dikke kus en veel liefs. -
30 November 2007 - 19:48
San:
nog 19 dagen...eoeoeoeoeoeoh nog even de danspasjes erin stampen en dan kunnen we jullie in stijl verwelkomen op schiphol, paul heeft vast nog wel wat zwarte smink over dus dat word lachen!!!! :) :) :):) :) -
01 December 2007 - 08:31
Hgklj:
saS -
01 December 2007 - 08:36
Hajo:
halo wendy was het leuk op school? de wedstrijd bij ons is afgelast en dat was heel verveelend omdat we toen nog van niets afvisten
doei xxx -
02 December 2007 - 09:30
Mieke De Korte:
Wat een geweldige avonturen weer!!! Wauw jullie echt trots op jullie zelf zijn. Het lijkt me een fijn idee om echt wat bereikt te hebben.
Heel veel plezier met reizen!
Veel Liefs -
02 December 2007 - 18:54
Jolanda:
Hey Linda,
Wat vervelend dat je ziek bent geweest! Gelukkig dat het nu al weer beter met je gaat! Wel jammer he dat je straks weg gaat uit Kokobeng! Je hebt zo hard gewerkt en een band met die mensen opgebouwd! Maar het is wel fijn dat je nu ook nog even vakantie kan houden en andere dingetjes van het land kan zien!
Heel veel plezier en ik wacht met spanning op een nieuw verhaal! :)