Totally overprikkeld! - Reisverslag uit Kumasi, Ghana van Linda & Wendy - WaarBenJij.nu Totally overprikkeld! - Reisverslag uit Kumasi, Ghana van Linda & Wendy - WaarBenJij.nu

Totally overprikkeld!

Door: Linda

Blijf op de hoogte en volg Linda & Wendy

14 Oktober 2007 | Ghana, Kumasi

Nog even een kort berichtje voor wij morgen naar Kokobeng gaan. Wij zijn echt zo benieuwd..!

Allereerst super bedankt voor de extra fotoruimte! Wij zullen er zeker gebruik van maken als we de gelegenheid hebben!

Daarnaast moeten wij toch even vermelden, dat wij enigzins teleurgesteld zijn in jullie.. ;) Al een halve week hebben wij een Ghanees nummer en vandaag pas namen jullie de moeite ons te bellen.. ;) (Toch wel heel erg bedankt daarvoor hoor!! Ook voor alle erg leuke reacties! Jullie zijn top!) We wachten met smart op leuke verhalen per telefoon, sms of mail.. hint..hint

Gisteren zijn wij naar de grootste markt van West Afrika geweest. Dit is echt niet onder woorden te brengen hoe indrukwekkend! Heel erg groot, maar vooral een groot doolhof met smalle (zij)straatjes waarin je regelmatig gepasseerd werd door vrouwen met grote schalen vol goederen op hun hoofd die ons passeerden. Op deze markt kun je ook echt alles kopen; pampers (als in de groene echte pampers die bij ons te koop zijn), tupperware, koffers, allerlei poedertjes die blijkbaar allemaals als een soort bouillon gebruikt worden, veel dode vis en.. er was een vleeshal. Dit is wel een aparte vermelding waard. Dit was het enige gedeelte van de markt dat overdekt was, maar verder was het echt onvoorstelbaar.. Dieren werden ter plaatse in stukken gehakt, overal lagen stapeltjes ingewanden (men eet hier echt alles) en je moest uitkijken dat je niet in plassen bloed stapte.. Anders heb je dus heel plakkerige tenen, he Wendy?! Bleh!

Uitje van vandaag: een kerkdienst van maar liefst 4 uur lang!! Erg indrukwekkend om een keertje mee te maken, maar eigenlijk niet erg voor herhaling vatbaar. Al waren de zang/dans gedeelten erg swingend en zeker de moeite waard!

Daarna hebben we nog fufuo gestampt. Dit wordt gemaakt van gekookte jam (een soort gekookte aardappels).

Hopelijk tot volgend weekeinde! Als het goed is gaan wij dan ook gelijk een uitstapje maken naar een meer hier in de buurt..

Ma adwo! (Goedenacht)

Liefs,
Wendy & Linda.

• 15 Oktober 2007 - 08:14

Mylene:

Gaaf die foto's en video. We hebben het graag voor jullie gedaan die extra ruimte voor foto's en video. Mochten jullie meer ruimte willen dan doen we dat weer graag voor jullie. Veel liefs van ons. Dick Mylene Patrick

• 15 Oktober 2007 - 08:48

Hanneke:

Leuk die foto's en video,nu kunnen we ook zien waar je het over had. Je klonk zo enthousiast en had zoveel te vertellen. we hopen dat de verhalen over Kokobeng ook zo enthousiast zullen zijn. Veel plezier en tot gauw, we wachten met spaaning op jullie nieuwe verslag.
    Dikke knuffels voor jullie allebei XXXHanneke, Tom en Inge

• 15 Oktober 2007 - 16:21

Rick:

Gelukkig valt het heel erg mee in het dorpje begreep ik qua onderdak, lekker een groot 2 persoonsbed en niet op een koeienhuis op de grond hihi :) Nu nog een beetje lekker eten maar dat is nog even afwachten, misschien krijg je elke dag hetzelfde...ik zal jullie snel weer bellen en hou ons op de hoogte met de leuke foto's en video's. Ik ben erg benieuwd hoe de kinderen op jullie reageren en andersom, hopelijk vinden ze het meegenomen speelgoed erg leuk !!

Groet Rick

Tip: bel 0900-8826 en daarna gewoon het nummer van wendy of linda invoeren en afsluiten met een hekje, dit kost 10 eurocent per minuut.

• 15 Oktober 2007 - 16:48

Rick:

Hieronder volgen de nummers die je kan invoeren nadat je 0900-8826 hebt gebeld:

Linda: 00233245316423
    Wendy: 00233207035680

• 15 Oktober 2007 - 17:23

Francisca:

Hoi Wendy

Wat een leuke foto's en video hebben jullie erop gezet, erg leuk om te zie wat jullie zoal doen.
    Nog heel veel succes verder met wat jullie nog gaan doen!!!

Groetjes Francisca en Vincent

• 15 Oktober 2007 - 20:30

Moes Bren.:

Dag meisjes,
    Het is weer leuk de foto s en de video, ik heb er van genoten.Ik hoop dat jullie vanavond lekker zullen slapen in jullie nieuwe onderkomen,zou er maar op tijd in gaan want misschien worden jullie wel heel vroeg wakker van luid kindergegil(alle maal enthousiaste ghaneesjes)die metjullie willen spelen. Ik probeer zoveel mogelijk elk weekend te bellen, of dat lukt weet ik niet want ik kon jullie nu ook al moeilijk te pakken krijgen. Maar we blijven proberen. als jullie in het weekend leuke dingen gaan doen met de andere vrijwilligers al vast heel veel plezier, maar pas wel goed op elkaar hoor!! Nog een ding, naar de kerk hoeven jullie zondag denk ik niet meer, want zo n lange kerkdienst als vandaag hebben jullie nog nooit gehad, leek mij trouwens geweldig zo n swingend koor met al dat gedans. Maakt zo n kerkdienst wel een stuk levendiger. Nou meisje het is hier in Nederland nog steeds zacht weer, nog steeds veel politiek gekrakeel, veel narigheid wat betreft ruzie tussen allerlei lagen van de bevolking, maar daar zal ik jullie niet mee vermoeien, vergeet het en geniet van alle leuke en minder leuke dingen van Ghana.Dag Lieve meisjes van mij, Dikke kus van moes Bren.

• 15 Oktober 2007 - 20:30

Thea Pijnaker:

Lijkt mij erg spannend zo'n markt. Ik zou me daar echt vermaken, en verdwalen.
    Foto's zijn ook erg leuk.
    succes verder,
    Groetjes Thea

• 16 Oktober 2007 - 08:15

Mirjam:

Hey Linda
    Mooie foto's, ziet er erg indrukwekkend uit.
    Suc6 verder.
    Groetjes Mirjam

• 16 Oktober 2007 - 19:06

John:

Wat een mooie verhalen vertellen jullie ons maar wat onwerkelijk. Via deze site kunnen we eigenlijk beter contact houden dan in Nederland en het is dus moeilijk voor te stellen dat jullie dat allemaal meemaken op een heel ander continent.
    Beste Wendy, met ons vieren gaat het goed. Marian, Hajo en Thomas maken de laatste dagen op Geversduin mee. Je begrijpt dat het herfstvakantie is. Ik ga zelf ook wel naar de caravan maar ik moet ook tussendoor mijn werk doen.
    De jongens vragen waar jij zit en onder het eten zoeken wij dat op. We hebben namelijk een placemat met een wereldkaart.
    Ga je trouwens na je verblijf in Ghana weer drummen? Want je zult vast wel weer ontdekt hebben dat je talent hebt.

groetjes van Marian, John, Hajo en Thomas

• 16 Oktober 2007 - 19:23

Jaap En Corrie Veldt:

hallo linda en wendy
    hoe gaat het met jullie in dat verre land??het ziet er wel heel interessant uit.maar toch ook wel een een beetje eng,je zal wel aan veel dingen moeten
    wennen,zoals die dode koe of wat het mag op tafel.is dat jullie eten?we hoopen dat jullie het goed naar je zin hebben en veel van die schattige kinderen blij kunt maken.bedank voor die mooie foto's en heel veel werk plezier voor jullie en groetjes van

jaap en corrie veldt

• 16 Oktober 2007 - 19:47

Ome Cor En Tante Ada:

Hoi Linda en Wendy

Wat een leuke foto's en video,hebben ze net bekeken.We genieten van jullie verslagen en zijn benieuwd hoe het in Kokobeng gaat,maar dat lezen we wel.Wat hebben jullie al veel gezien en gedaan.
    Veel plezier en liefs xxx
    Ome Cor en Tante Ada ,dikke knuffel

• 17 Oktober 2007 - 07:37

Anna Wenners (mkd):

Hey,
    erg leuk hoor jullie verhalen. Het zal inderdaad niet voor te stellen zijn het verschil met hygiene daar en op het werk (daar mogen we niet eens met een schoteltje kaas (onverpakt) door de gang lopen. ;)
    en dat djembe spelen, gaaf hoor.
    veel succes met de kinders. we zullen dan ook wat foto's aan de kinderen op het werk laten zien!
    groet, Anna

• 17 Oktober 2007 - 09:22

Joop En Suze:

We hebben de foto's bekeken, het ziet er allemaal heel mooi uit. We hopen dat jullie nog veel mooie momenten mee zullen maken in Ghana.
    De hartelijke groeten en tot ziens.

• 17 Oktober 2007 - 11:40

Sandra M.:

sjeeezus wat een kl#te weer is het hier ben ik een keer vrij.....verveel me dood zeker snikheet bij jullie?? en toch zou ik niet met jullie willen ruilen :) zeker niet na die foto van die dooie koe op een plankje gadverrrrrrrrrrr ohja en wen ik heb binnenkort een personeelsuitje...ik ga lekker weer een choco workshop doen!! hehe bewaar wel wat voor je want na 10 weken prutjes eten heb je wel trek in een stukkie chocolade he!! nou ik ga paul maar weer eens pesten we spreken elkaar!!! love you kus

• 17 Oktober 2007 - 15:36

Moes Bren:

Ja hoor wen, gaat zij weer chocoworkshoppen,Nou wen dat gaan wij ook weer eens lekker overdoen. Dat kan vast wel na zo n avontuurtje Afrika. Je zus zegt wel dat ze wat bewaart voor jou, maar dat geloof je toch niet heeeeee! Dag lieffie tot mailssssss.

• 17 Oktober 2007 - 16:07

Jolanda En Karel:

Hoi Lin en Wen,

Ontzettend leuk alle verhalen. Ook wij zijn ontzettend benieuwd naar de dingen die jullie in Kokobeng gaan beleven!

Kus,
    Jo en Ka

• 17 Oktober 2007 - 18:35

Wendy Nr1:

Jemig de pemig, wat een reacties krijgen jullie zeg! Echt leuk!!!
    Ik ga komende zaterdag de hele dag kijken of jullie al een berichtje hebben geplaatst, ben heel benieuwd hoe het was in Kokobeng en wat jullie allemaal hebben gedaan.
    Hoe ging het fufu stampen? Is zwaar he?

Ondertussen ben ik al weer 4 dagen thuis. De opkomst op schiphol was echt enorm en ik was weer blij om thuis te zijn. Dat duurde enkele uren, en toen had ik al ontzettende heimwee naar de compound. Heb al contact gehad met Jante, die volgende maand jullie kant op komt.
    Vandaag heb ik te horen gekregen dat ik ben aangenomen bij de wintersport, om ruim 5 maanden in Frankrijk te werken. Dus mijn heimwee is een klein beetje vervangen door gezonde spanningen voor mijn volgende avontuur.

Blijf lekker schrijven over jullie belevenissen, ik ga jullie volgen!

groetjes
    Wendy (andere Wendy)

• 17 Oktober 2007 - 19:08

Joyce Vesseur:

Hoi Linda en Wendy

Wat onwijs leuk deze site zodat iedereen kan lezen en zien wat julie beleven. Ziet er indrukwekkend uit daar erg gaaf om mee te maken. Nog veel succes en plezier daar erg goed wat julie doen!!

Liefs Joyce

• 17 Oktober 2007 - 19:54

Danielle :

Hey Wendy en Linda!
    Je moes Bren , heeft zeker niet teveel gezegd over wat jullie allemaal mee maken, wat gaaf!!!Onwijs leuk om te lezen en zeker de foto's maken het erg leuk. In die paar dagen hebben jullie echt al veel meegemaakt en ik hoop dat het zo blijft...!
    Heel veel succes nog en vooral lekker genieten.

Groetjes Danielle (collega van je moes van de Woelwaters)

• 17 Oktober 2007 - 21:43

Bob:

Hey meiden,

hoe is het daar in het dorp..? Is het erg back 2 basic.?? Hoop het snel te horen.!!

Hele dikke kus voor allebei.!!

Bob

Powerranger, ik hou van je.!!

• 18 Oktober 2007 - 13:55

RIA RINUS:

hOI lINDA EN wENDY IK HEB EVEN JULLIE FOTTO.S BEKEKEN .
    WAT ONWIJS LEUK ZO N' GROTTE MARKT.
    n; KERK DIENST VAN VIER UUR IS GELIJK VOOR TIEN WEKEN.
    mAAR TOCH WEL HEEL INDRUKWEKKEND.
    iK HOOP DAT HET VERDER GOED MET JULLIE GAAT,EN HET NAAR JULLIE ZIN HEBBEN.
    PAS GOED OP ELKAAR ,EN TOT DE VOLGENDE FOTTO,S
    NOU MEIDEN NOG VEEL GOEDS ,
    EN HOU JE HAAKS

RIA RINUS

• 18 Oktober 2007 - 15:54

Magnus:

Hei Linda hoe gaat het met jouw in Ghana.Je beleeft heel veel leuke dingen.
    Ik vind het heel leuk wat je doet.
    Ik woon vanaf 27.Oktober in Hoofddorp.
    Groetjes Magnus

• 18 Oktober 2007 - 18:36

Patrick:

He linda en wendy
    leuk hoor die foto's:)
    hoop dat alles nog lekker naar zin is en het een beetje uithouden daarzo

maja spreek jullie wel weer,

liefs patrick

• 19 Oktober 2007 - 23:12

Tom:

Na anderhalve week weg te zijn geweest heb ik vanavond op me gemak alle foto,s bekeken, jullie verslagen en aan jullie gestuurde berichten gelezen. Natuurlijk ben ik door mama en Inge wel op de hoogte gehouden maar met het beeldmateriaal krijg je toch een beter beeld van wat jullie allemaal meemaken en dat zal echt veel indruk maken op jullie.Ik vond het fijn om je stem van de week te horen ook al was de verbinding nogal wisselvallig, we blijven proberen en anders smsen we. Nog veel fun met ze tweetjes (en de rest) en hopelijk spreken we je van het week-end en kijk nu al uit naar het verslag van afgelopen week , ben zeer benieuwd. Meiden ben trots op jullie en pas goed op elkaar, veel liefs en dikke knuffels, papa Tom xxxxx