Ma aha obruni! - Reisverslag uit Kumasi, Ghana van Linda & Wendy - WaarBenJij.nu Ma aha obruni! - Reisverslag uit Kumasi, Ghana van Linda & Wendy - WaarBenJij.nu

Ma aha obruni!

Door: Linda

Blijf op de hoogte en volg Linda & Wendy

12 Oktober 2007 | Ghana, Kumasi

Vandaag hebben we drumles gehad!! Echt zo gaaf! Ondanks dat Linda echt mega a-muzikaal is, ging het nog best goed.. Bij Wendy dan ;) Maar een mega ervaring. (Rick maak maar alvast plaats voor een djembee!) Nog leuker was dat we na onze les een repetitie dans en drum mochten bekijken. Hopelijk kunnen we de uiteindelijke voorstelling ook zien in het theater!

Ook hebben we vandaag ons eerste niet lekkere (zacht uitgedrukt!) gerecht gegeten: koko. Dit is scherpe gemberpap, waar het op lijkt kunnen wij niet omschrijven en dat willen wij jullie ook niet aandoen ;) Gelukkig eten de Ghanezen daar een soort oliebollen bij :D
Verder is het eten hier super hoor! We hebben al plantaan op, dit is een aparte banaansoort die je roostert of frituurt. Erg lekker, maar na een halve banaan zit je toch echt wel vol! Trouwens nog een wereldprimeur: Linda heeft vandaag vis gegeten en het was nog best lekker ;)

Gisteren zijn wij trouwens naar het legermuseum geweest. Hier hebben we veel gezien en gehoord. Het Engels was niet altijd even goed verstaanbaar, de uitgestalde waren niet altijd even bijzonder (heel veel wapens en foto's van officieren e.d.) en de verhalen niet altijd even boeiend op minimaal 2 verhalen na! De cellen die ze daar op het terrein hebben; daar wil je echt niet inzitten!! Daar wordt het maximale aantal mensen ingepropt, met als doel zo snel mogelijk te overlijden.. Ook was er een ruimte op het terrein die weet ik hoeveel jaar gesloten is gebleven omdat er 'danger' op de deur geschilderd was..?! Heel vaag inderdaad.. Maar uiterlijk bleek er goud in te zitten.

Erg grappig ook was dat we tijdens de reis naar Kumasi aangehouden werden, omdat we waren gelaserd(!) Nog grappiger was, dat je volgens Yao altijd even hard rijdt als je wordt gelaserd. Vervolgens kon de boete dan ook zo handje contantje achter de auto voldaan worden..

Nou ja, zoals jullie lezen gebeurt er hier zoveel dat we zouden kunnen blijven schrijven.. Als er verzoekjes zijn horen we dat graag! Excuses trouwens als het verhaals soms (?!) wat van de hak op de tak is.. We willen alles met jullie delen :D

Erg belangrijk trouwens; onze Ghanese telefoonnummers:
Linda: 00233245316423
Wendy: 00233207035680

Wendy kan helaas niet smsen en ook geen smsjes ontvangen, maar deze zijn op Linda haar nummer uiteraard ook meer dan welkom!

Daarnaast nog een goede tip, als je ons wilt bellen: kijk op www.televergelijk.nl voor de goedkoopste aanbieder. Dit verandert namelijk per dag. Bellen schijnt vanaf zo'n 7 cent per minuut te kunnen, dus kom maar op!
Alleen hebben wij waarschijnlijk in Kokobeng minder of zelfs geen bereik..

Zouden jullie trouwens als jullie een berichtje achterlaten op deze weblog een achternaam o.i.d. kunnen vermelden?! Het is ons nu niet altijd duidelijk van wie een bericht is.. Dank jullie wel!! Blijf sowieso vooral schrijven! We vinden het echt super en het zorgt er zeker voor dat we er lekker tegenaan kunnen!!

We hebben al geprobeerd foto's te plaatsen, maar tot nog toe lukt het nog niet erg. Hopelijk staan er binnenkort wel foto's op Hyves. Zie linda-bouterse.hyves.nl of wendym1985.hyves.nl

Wij kunnen vanaf volgende week ook alleen nog maar in de weekeinden op internet.

Hoe is het in Nederland?!

Tot gauw!

Liefs,
Wendy & Linda.

PS Bob succes met darten vanavond! Ronald gefeliciteerd! Sterkte met je gescheurde spier Rick! Lin heel veel sterkte, we denken aan je!!

• 12 Oktober 2007 - 18:39

Sandra MUL :):

dag lieverds,

wen ik vond het erg fijn dat je gister even belden hoor!! Wat leuk om te lezen dat jullie heb gedjembeed (is dat een woord?!) echt iets voor jouw wen komen die drumlessen ook nog van pas. En dat jullie gelaserd zijn dat geloof je toch ook niet he, nou doe voorzichtig en eet niet teveel koko en gebakken banaan!! kus san

• 12 Oktober 2007 - 19:11

Moes Brenda:

dag lieve schattebouties,
    wat was het weer een enerverende dag voor jullie vandaag. drumles en een museum,Nou jullie afrikaanse slimheid wordt wel gestimuleerd. en dan dat eten,ik ben beniewd of jullie veel de mac gaan missen of de pasta en pindakaas. Jullie smaakpappillen worden wel op de proef gesteld.Sterkte daar mee hoor(HA,HA) Wendy ik vond het geweldig dat je belde ik hoop dat we zo elkaar nog regelmatig zullen spreken, Dat geeft zo n goed gevoel, en is het gemis wat draaglijker.Nou meisjes hou je taai,Dikke kus van moes Bren.

• 12 Oktober 2007 - 19:53

Oom Leo En Tante Nel:

Hoi Linda en Wendy
    Wat een leuk verslag van jullie,wij hebben het met plezier gelezen.
    Goed van je Linda dat je vis gegeten heb zo leer je ook nog wat.Wij hopen dat jullie het naar je zin hebben en wensen jullie nog veel plezier.En pas goed op jezelf.
    Het is hier goed weer,is het daar warm?

Groetjes van ons

• 12 Oktober 2007 - 20:28

Ingie:

haii lieve lin en wen

wat leuk om jullie verhaal te lezen!:D
    ik sla ook meteen wat kapitein iglo voor je in, lin;)
    maar ik zal je snel een smsje sturen! is wel zo leuk!
    wat zijn de plannen voor morgen? vast ook iets heel leuks en/of indrukwekkends!
    een fijne avond als jullie nog wat gaan doen en tot het volgende berichtje:)

hele dikke kus!:D ingie xxxxxxx
    love you linnie

• 12 Oktober 2007 - 20:42

Hanneke:

Hoi lieve meiden
    Nog even gauw op de site kijken voor het slapen gaan en ja hoor 'n nieuw verslag. Wat leuk dat jullie weer zo'n fijne dag hebben gehad. En ook een leerzame dag. Linda het was echt super fijn dat je gister even op msn was en later nog gebeld hebt, dat deed me echt goed( en jou hopelijk ook). Dames geniet nog 'n paar dagen lekker in Kumasi voor jullie echte avontuur gaat beginnen. Nou meiden sterkte en ik bel snel een keer. Dikke kus mama

• 12 Oktober 2007 - 21:33

Rick:

Leuk dat jullie het zo naar jullie zin hebben...ik vind het echt super tof voor jullie en hoop dat elke dag een feest mag zijn. Hier gaat ales goed hoor, op een gescheurde spier in mijn hamstring na dan..Ik wens jullie nog heel veel plezier deze week met de verschillende cursussen en volgende week gaat het echt beginnen. Go for it !!

Groet Rick

• 13 Oktober 2007 - 07:38

Bob (MESMAN):

Haai dames,

Fijn om al die positieve en leuke verhalen te horen.!! Ben heel erg blij dat het jullie zo bevalt.!! Dus als jullie weer terug zijn krijgen wij een drum en dans voorstelling van jullie..??!!!

Verder gaat hier alles goed!!
    Met darten gister 6-4 verloren, maar lin, zoals altijd wel de BIERRONDE gewonnen.!!!

Nou meiden heel veel plezier nog en hoor snel hoe het leven in het dorp zelf is.!

Lievs dikke kus bob

• 13 Oktober 2007 - 09:18

Ingie:

ohhh linnie ben zo zenuwachtig voor vanavond! wilde dat toch even met je delen:) jij een superfijne mooie dag vandaag en hoop dat ik je snel even spreek! anders bel ik morgen even, want dan kan het nog!
    heeeeeeeeeeeele dikke kus knuffel en super veel liefs, denk aan je!
    xxxx ing
    pootje tommy djizzle en ezzie!

• 13 Oktober 2007 - 10:10

Mylene (mesman):

In die paar dagen al zoveel meegemaakt, jeetje wat moet dat dan in die tien weken? Eten jullie niet teveel??? Straks herkennen we jullie niet meer.Geniet maar fijn Dikke kus voor beiden.

• 13 Oktober 2007 - 10:40

Nancy De Ruijter:

Hoi meiden,
    Heb van oma de Ruijter en van Rick gehoord van jullie avontuur, wat ontzettend leuk/spannend!! We gaan jullie avonturen uiteraard volgen! We wensen jullie heel veel succes/plezier toe!!
    Groetjes uit een zonnig Amsterdam!!
    Han en Nancy

• 13 Oktober 2007 - 11:00

Yvonne Slofstra:

Hoi Wendy en Linda,
    Ik hoorde van je moeder, Wendy, dat je in Afrika zit om vrijwilligerswerk te doen Ik vind het echt heel dapper van jullie, maar het is ook een groot avontuur. Je komt natuurlijk in een hele andere cultuur en andere manier van leven.Ik vind dit echt wel bij jou passen Wendy!!!!! Ik wens jullie heel veel succes en al zal het soms zwaar zijn, geniet er ook van!!! Ik blijf jullie volgen via deze weblog.
    Groetjes van Yvonne

• 13 Oktober 2007 - 12:37

Linda (F):

He Moppies,

leuk jullie net even gehoord te hebben. Ik zal jullie ook gauw bellen.
    Ik ben blij dat er goed voor jullie gezorgd wordt en ik ben ook trots op je hoor lin dat je vis hebt gegeten ;-)

Tot snel en pas goed op elkaar.

Dikke kus,

Linda

• 13 Oktober 2007 - 18:14

Marleen Mul:

Hoi Wendy en Linda,

Leuk jullie verhalen, en wat maken jullie al veel mee, wat een indrukken he!! Wij volgen al jullie verhalen hoor! Wen, ik ben stiekem wel een beetje jaloers op je hoor, het zal echt iets voor mij zijn om te doen (Marleen) de anderen hier moeten er niet aan denken :)
    Nou meiden genieten jullie er maar van en voor aankomende week in Kokobeng heel veel succes!!
    Veel liefs van de Mulletjes in Uitgeest:) :)

• 14 Oktober 2007 - 13:49

Conny Tesselaar:

Super Wendy,wat je voor de kinderen daar gaat doen.Ik wens je heel veel sucses en veel plezier.Ook voor de andere medewerkers,en ik blijf je ook volgen.Pas wel goed op je zelf.En geniet van alles om je heen want deze ervaring maak je niet veel mee.Ik kijk alweer uit naar je volgende verhaal.Groetjes van Conny,vriendin van je Mams.

• 14 Oktober 2007 - 16:50

Papa,mama, En Inge:

hoi wendy en linda!leuke foto's!! ziet er leuk uit, die drumles! we hopen dat jullie een bijzondere tijd zullen hebben in kokobeng en tot het volgende bericht en/of foto's! we bellen gauw weer een keer, veel plezier! dikke kussen en knuffels, houden van je, lin! xxx

• 14 Oktober 2007 - 17:08

Mylene En Dick:

Wat leuk om nu al eem paar foto's te zien. er zullen er best nog wel een paaaaar volgen. Veel plezier en een dikke kus van ons

• 14 Oktober 2007 - 17:23

Dick En Mylene Mesma:

Lieverds, jullie konden maar 10 foto's plaatsen. Wij dachten veel te weinig. Wij hebben zojuist voor jullie een upgrade gedaan. Jullie kunnne nu tot 200 foto's plaatsen en 2 videoa plaatsen tot 120 seconden per video kortom 2 minuten per filmpje. Weet niet of jullie uberhaupt video kunnen maken dus vandaar voorzichtig mee geweest.
    Foto's weten wij zeker dus voorlopuig kun je er 200 op zetten.
    He lieverds. geniet met volle teugen en zoals Rick al zei Go for it en blijf foto's plaatsen.
    Tot snel
    Dikke kus Dick en Mylene

• 14 Oktober 2007 - 17:56

Hajo:

hoi ik ben hajo en het is heeeeeeeeeeeel leuk op de camping geversduin. hoe is het in afrika?hoe heet de school waar juilie zijn? doei tot de volgende keer !

• 14 Oktober 2007 - 20:28

Bob:

haai wen en lin,

Nog even een snel berichtje voordat jullie naar jullie nieuwe 'werkplek' gaan..

Hoop dat het net zo mag bevallen als in de compound of eigenlijk zelfs nog beter.!! (voor zover dat al kan...)

Leuk om de foto's te zien, kunnen wij ook een beetje beeld krijgen bij al die mooie en leuke verhalen.!! Hoop nog een hoop te kunnen zien/lezen/horen...

Heel veel lievs en dikke kus en knuffel Bob

• 14 Oktober 2007 - 20:57

Moes Bren:

Nou meisjes wat hebben jullie leuke fotos s gemaakt, zo hebben wij een beetje indruk gekregen van jullie eerste dagen.En hebben jullie je vandaag goed vermaakt? Wanneer gaan jullie naar kokobeng,morgen??Ik ben heel benieuwd hoe het bij het gastgezin toe gaat, het eten en je bedje. En natuurlijk de familie,hoe de kindertjes heten, enz, enz. Lieve meisjes hou je taai. en gauw tot mails.dikke kusssssssssss van moes Bren.